Mobo -suunnistusrastit

Mobo-rastien toteutusta

LUPilla on omat Mobo-rastit!

Olemme yhteistyössä Siuntion Koskikarat ry:n kanssa suunnitelleet Mobo-kiintorastit Siuntion Kylpylän alueelle. Harjoittelemme alueella toisinaan pelastuskoirien kanssa ja suunnistus on tärkeä taito pelastuskoiran ohjaajalle ja kartturille.

Haluamme tarjota mahdollisuuden suunnistusharjoitteluun myös kaikille muille kiinnostuneille, joten päätimme julkaista radan Mobo-sovelluksessa.

Reitti kulkee Siuntion Kylpylän luontoliikuntapuiston alueella. Ensimmäiset rastit ovat kylpylän läheisyydessä ja haasteellisuus kasvaa loppua kohden.

QR koodin lukeminen Mobo-sovelluksella

MOBO eli mobiilisuunnistus on kiintorastien nykyaikainen versio. Rasteille voi lähteä omatoimisesti milloin vaan ja rasteja voi kiertää haluamansa määrän itse valitsemassa järjestyksessä.


Mobossa älypuhelin toimii sekä karttana, kompassina että leimasimena. Radat löytyvät Mobo-sovelluksesta, jonka voit ladata ilmaiseksi puhelimeesi. Rastilla leimaaminen tapahtuu joko lukemalla puhelimella rastin QR-koodi tai NFC-tunniste. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti Mobon verkkosivuille.

Mikäli haluat suunnistaa perinteisemmillä menetelmillä, voit tulostaa kartan tästä ja suunnistaa normaalisti paperikartan ja kompassin avulla.

Lisätietoa Mobo-suunnistuksesta Suomen suunnistusliiton sivuilta