Ryhmäkatselmus 2011 “Haku Päällä”

LUP ry järjesti valtakunnallisen pelastuskoirayhdistysten ryhmäkatselmuksen “Haku päällä 2011” Kirkkonummella 26.-28.8.2011.

Pelastuskoiraliiton ryhmäkatselmus on hälytystehtävissä palvelevien pelastuskoirien ja pelastuskoiraohjaajien taitotason testaustapahtuma. Tapahtumaan osallistuvat pelastuskoirakot ovat kaikkialta Suomesta. Osallistujilta etukäteen tarkoin salassa pidettävissä tehtävissä testataan monipuolisesti pelastus- ja etsintätehtävissä tarvittavia tietoja ja taitoja sekä ryhmien kenttäkelpoisuutta ja yhteistyö- ja mukautumiskykyjä. Aivan samoin kuin etsintätehtävissä, myös ryhmäkatselmuksessa pelastuskoiraryhmät voivat joutua millaisiin paikkoihin tai olosuhteisiin hyvänsä, eikä tehtävänantojen skenaarioille mikään inhimillinen ole vierasta. Ryhmäkatselmus on paitsi vaativaa suoriutumista vaikeissa oloissa, myös yhdessäoloa pelastus- ja etsintätoiminnan ja koirankoulutuksen asiantuntijoiden kesken.

Kirkkonummi tarjoaa runsaasti paikallisia erityispiirteitä myös pelastuskoiratoiminnan näkökulmasta. Erityispiirteitä hyödynnetään ryhmäkatselmuksen haasteissa monipuolisesti: merelliseen Kirkkonummeen löytyy  yllättäviäkin näkökulmia.

Tapahtuman suojelijana toimi ministeri Elisabeth Rehn.